CANDELA GENTLE MAX PRO

Zlatni standard u uklanjanju dlaka i kapilara sa lica i tijela! Novorazvijeni, revolucionarni, nagrađivan medicinski laser broj 1 u svijetu!

Candela Gentle Max Pro je laserska platforma sa dualnom talasnom dužinom koja kombinuje najbrži snažni laser sa izuzetno visokim performansama u efikasnosti i brzini liječenja, lakoći korišćenja i bezbjednosti zdravlja pacijenta. Candela Gentle Max Pro je jedan konsolidovani sistem, koji pruža niz tretmana:

  • Epilaciju,
  • Uklanjanje epidermalnih pigmentnih lezija,
  • Obnavljanje suncem oštećene kože,
  • Uklanjanje pjega (staračkih pjega),
  • Uklanjanje vaskularnih anomalija,
  • Uklanjanje kapilarnih mreža,
  • Uklanjanje proširenih kapilara sa lica i tijela,
  • Liječenje pseudofolikulitisa brade,
  • Podmlađivanje (zatezanje kože),
  • Uklanjanje tetovaža.

Zašto ne biste imali nježnu i lijepu kožu?

Candela Gentle Max Pro je laserska platforma sa dualnom talasnom dužinom, koja kombinuje najbrži snažni laser sa izuzetno visokim performansama u efikasnosti i brzini liječenja, lakoći korišćenja i bezbjednosti zdravlja pacijenta. Nagrađivani Candelin laser svojim zrakom prodire do folikula dlake i uništava je u njenom korjenu dok u isto vrijeme štiti okolnu kožu. To je dualna laserska platforma koja kombinuje nasnažniji i najbrži 755 nm Alexsandrit laser sa  1064 nm Nd:YAG laser sa ciljem visokih performansi tretmana  u smislu brzine, efikasnosti, jednostavnosti u korišćenju, izvanrednih mogućnosti, sigurnosti i zadovoljnih pacijenata.

Naš Gentle Max Pro laser je zlatni standard u brzom i bezbolnom trajnom uklanjanju dlaka kao i podmlađivanju kože.

Laserska epilacija ili trajna epilacija je medicinska, neinvazivna i najefikasnija metoda trajnog uklanjanja neželjenih malja. Lijepa i glatka koža bez neželjenih dlačica je želja mnogih ljudi koji ne žele da se depiliraju ili briju svaki dan.
Novorazvijeni, revolucionarni i broj 1 u svijetu - CANDELA GENTLE MAX PRO laser rešava ovaj problem na efikasan, brz, a ujedno i bezbolan način.
Kandidati za trajnu lasersku epilaciju su podjednako i žene i muškarci, od adolescencije do starije životne dobi, pacijenti sa neželjenom maljavošću (estetski), kao i pacijenti sa prekomjernom maljavošću.
Laserska epilacija se ne smije raditi kod pacijenata koji imaju epilepsiju, vitiligo, lupus ili druge autoimune bolesti vezivnog tkiva, kao ni osobe koje imaju ugrađen pejsmejker i trudnice.

Epilacija laserom

Epilacija laserom je najtrajniji i najefikasniji način uklanjanja neželjenih dlaka, gotovo sa svih djelova tijela. Tokom epilacije, same dlake sprovode laserski zrak do svog korijena, gdje se praktično dlaka rasprsne od topline i na taj način ošteti svoj korijen. Iz tretmana u tretman ovo oštećenje dlake postaje sve veće, a dlaka koja se pojavljuje nakon epilacije laserom postaje sve tanja i svjetlija. Sa oštećenjem korijena dlake značajno se usporava i njen rast. Ostale strukture kože laserski zrak ne prepoznaje i kroz njih prolazi bez ikakvog oštećenja. Iz istog razloga može se tretirati samo dlaka koja ima pigmenta.

Broj tretmana trajne epilacije je individualan kod svakog pacijenta i zavisi od kvaliteta dlake i prebojenosti kože. Tri tretmana epilacije su poželjna, a najčešće je taj broj od četiri do šest tretmana. Bilo kojim tretmanom gubi se prosječno četvrtina tretiranih dlaka. Ipak, naglašavamo da je uspješnost svake epilacije individualna. Ukoliko postoji hormonski poremećaj kod pacijenta epilacija je manje uspješna.

Priprema za prvi tretman sastoji se iz ne čupanja dlake tokom tri do četiri nedjelje prije dolaska na tretman. Za to vreme možete koristiti kreme za depilaciju, makazice ili brijač, a za pregled dovoljno je da se vidi samo jedan milimetar dlake. Takođe, potrebno je da pacijenti na epilaciju dođu sa prirodnom bojom kože.

Bol pri epilaciji postoji kada zrak pogodi korijen dlake. Ukoliko je pacijent preosjetljiv, nanosi se anestetik u obliku kreme na kožu. Na taj način, epilacija postaje bezbolna. Takodje, naš CANDELA Gentle Laser spada u grupu najkomfornijih aparata za pacijenta s obzirom na posebnu tehnologiju hlađenja kože kriogenom neposredno prije ispaljivanja laserskog zraka.

Koža nakon tretmana epilacije bude blago crvena i ponekad blago otečena u narednih nekoliko sati, obično dva do tri, a najviše 24 sata. Nakon tretmana potrebno je izbjegavati nanošenje hemijskih supstanci direktno na kožu (pomade, kremovi, dezodoransi, parfemi, kozmetičke maske), prati kožu samo blagim sapunom i mehanički ne iritirati tretirano područje 24 sata nakon epilacije. Takođe, nakon tretmana, veoma je važno ne izlagati se sunčevim zracima i ne odlaziti u solarijum.

Između dva tretmana epilacije se ne savjetuje čupanje dlake pincetom, niti korišćenje voska. Dlake izrasle između dva tretmana možete slobodno uklanjati brijačem, kremama za depilaciju ili makazicama.

Veoma je velika razlika u potrebnom broju tretmana epilacije i mogućim neželjenim efektima kada se koristi IPL aparat - Intense Pulse Light i kada se koristi pravi medicinski laser. Svakako da aparat sam po sebi nije dovoljan za uspješan tretman, već i obučenost i iskustvo dermatologa koji obavlja epilaciju. Od iskustva ljekara i kvaliteta aparata zavisi i broj i uspjeh samih tretmana.

Laserska epilacija je potpuno  bezbijedna ukoliko se tretman izvodi sa laserom koji je specijalizovan samo za epilaciju. Fiksna talasna dužina laserskog zraka omogućava bezbjednost svih okolnih struktura kože, kao i zadržavanje zraka samo u pigmentu dlake. Takođe, CANDELA Gentle Laser serija aparata ima jedinstven sistem za hlađenje kriogenom (dynamic cooling device, DCD) koji prije svakog emitovanja laserskog snopa ohladi površne slojeve kože spriječavajući tako njihovo moguće oštećenje.

Neželjeni efekti laserske epilacije su crvenilo tretirane regije i eventualni otok tokom 15 minuta. Ukoliko je koža svježe osunčana mogu se pojaviti i tamnije fleke, koje perzistiraju i do nekoliko mjeseci. Navedene promjene su rijetke i potpuno prolazne. Oko dva procenta populacije ne reaguje na tretmane očekivano. Ljekar mora imati sertifikat za rad i najmanje godinu dana iskustva da bi sam obavljao proceduru.

 

CANDELA GENTLE Max Pro

CANDELA GENTLE Max Pro laser, kao sto smo rekli, vrši:

Lasersko uklanjanje kapilara

Mreže kapilara na koži su veoma česta pojava na licu i nogama, a sada sa ovim ne-hirurškim tretmanom možete se osloboditi toga, a da ne oštetite okolnu kožu. To je bezbolan način da se oslobodite problema na Vašem licu ili nogama i to za sva vremena.

Lasersko zatezanje kože lica

Naš Candela Gentle Max Pro laser stimuliše proizvodnju kolagena zahvaljujuci transferu toplotnih zraka. Ovo je bezbolna procedura u toku koje ćete za vrijeme samo jednog tretmana vidjeti zadivljujuće rezultate u zatezanju i glatkoći kože. Rezultati su tako brzi da je taj tretman takozvano „podmlađivanje na pauzi za ručak“.

Lasersko zatezanje kože tijela

Ovaj laser ne samo da zateže kožu Vaseg lica i vrata, nego i zateže kožu na Vašem stomaku, koljenima, nadlakticama, grudima i unutrašnjoj strani butina. U toku ove bezbolne procedure nekoliko puta se laserom pređe preko određene regije i za 30 dana od početnog tretmana imaćete potpuno zategnutu kožu. Preporučuju se 3 tretmana sa 4-6 nedjelja razmaka, rezultat je vidljiv sledeće 2 godine.

Lasersko uklanjanje pjega i fleka sa kože

Sa ovim laserom možete ukloniti bilo koju vrstu pjega od sunca (lentigo) i keratoze za koje ste mislili da ćete ih zauvjek imati. Zahvaljujući našem laseru možete ih se zauvjek rijesiti u maksimalno 3 tretmana. Laserski zrak je taj kojim se uklanjaju pigmentacijske promjene. Vaša koža će izgledati čistije, a Vi ćete se osjećati i izgledati mnogo bolje. Ovaj tretman se može primjeniti na bilo kojem dijelu tijela, mada najčešća mjesta sa pjegama od sunca su ruke, lice, grudi i leđa.

 

YAG LASER – CANDELA GENTLE Max Pro

YAG LASER – CANDELA GENTLE Max Pro je revolucionaran u uklanjanju kapilara sa lica i tijela.

Promjene krvnih sudova kože su male kapilarne ili venske mreže na nosu, obrazima, bradi i malformacije sudova donjih ekstremiteta i drugih djelova tijela, uz vrlo jasno razlikovanje subdermalnih i intradermalnih vena, crvenih i plavičastih kapilarnih mreža.

Uzroci su obično nasljedne predispozicije, oboljenja kardiovaskularnog sistema, traumatske ili slične posljedice operacija. Osim prethodno navedenog, varikozna oboljenja koja prate trudnoću i porođaj predstavljaju glavne faktore za nastajanje promena krvnih sudova kože stopala.

Tradicionalne metode su ograničene na postupak elektrokoagulacije, skleroterapiju i hirurško uklanjanje vena i drugih krvnih sudova. Sve ove metode imaju serijski suštinske nedostatke kao što su nastajanje hiperpigmentacija, hipopigmentacija (nestanak pigmenta kože), alergijske reakcije na ubrizgane ljekove prilikom skleroterapije.
Najefektivniju metodu za tretiranje krvnih sudova omogućavaju takozvani Nd:YAG laseri. Emisija ovog tipa lasera omogućava da se efikasno tretiraju prošireni kapilari, zvjezdasti hemangiomi i male dermalne venske mreže i to bez oštećivanja drugih struktura.
Terapeutski uticaj lasera zasnovan je na jedinstvenoj osobini laserske svjetlosti da inter-reaguje sa tretiranim tkivom. Laserskim uklanjanjem neestetskih krvnih sudova, upotrebom jedinstvene tehnologije 1064nm Nd:YAG lasera, emituju se svjetlosni impulsi, čiju energiju upija hemoglobin u krvi. Energija se transformiše u toplotnu koja dovodi do koagulacije krvi i specifičnog „zavarivanja“ zidova neželjenih krvnih sudova. Ovo rezultira uklanjanjem krvnih sudova, a krvotok se preusmjerava na vene koje se nalaze duboko ispod površine kože. Našim laserom mogu biti tretirani golim okom vidljivi, odvojeni ili mrežasti kapilari tijela i lica, paukolike vene prečnika do 1,5 mm, vene na nogama prečnika 1-3 mm, urođeni ili stečeni hemangiomi itd.
Najčešće pacijenti karakterišu ovaj osjećaj tokom tretmana kao blagi ubod iglom. Poseban sistem za hlađenje smanjuje neprijatan osjećaj i sprečava zagrijevanje zdrave kože.
Trajanje tretmana zavisi od broja i gustine tretiranih krvnih sudova. Na primjer, u slučaju zvjezdastog hemangioma tretman traje nekoliko sekundi. Ovo nije slučaj kada je u pitanju tretman većeg broja kapilara na donjim ekstremitetima, za šta je potrebno više vremena.
Broj tretmana zavisi od tipa, boje, konfiguracije i broja krvnih sudova. Često je do dva tretmana dovoljno da se postigne rezultat, pri čemu se drugi tretman obavlja najkasnije 3 do 4 nedelje nakon prvog tretmana. U slučajevima gdje više krvnih sudova formira kapilarnu mrežu moguće je da će biti potrebna više od 2 tretmana. Međutim, vidljivo smanjenje kapilara primjetno je poslije svakog pojedinačnog tretmana.
Što se tiče rezultata tretmana kod tretiranja uobičajenih slučajeva pojedinačnog krvnog suda (na primjer na nozdrvi) ili onih koji su zvjezdastog oblika, krvni sudovi nestaju u periodu od 2-3 nedjelje. Kod većeg broja krvnih sudova rezultat dolazi postepeno sa svakim sledećim tretmanom.

Što se tiče posljedica odmah nakon procedure, na tretiranoj zoni se dan ili dva primjećuje blago crvenilo sa neznatnim otokom. Sam krvni sud potamni nakon tretmana i za 2-3 do 4 nedjelje se resorbuje iz organizma i nestaje. Nakon tretmana obavezno se mora koristiti krema sa zaštitnim faktorom, naročito tokom toplijeg dijela godine, kako bi se izbjegla hiperpigmentacija. Korektivna šminka može se nanositi na tretiranu zonu.


Tretirani krvni sudovi se ne pojavljuju ponovo, ali ukoliko postoji predispozicija, moguće je da će se pojaviti novi krvni sud oko tretirane zone. Ovi krvni sudovi takođe mogu biti tretirani.

Uklanjanje proširenih kapilara laserom

Laserom se u potpunosti i trajno mogu ukloniti sa svega nekoliko tretmana prošireni kapilari i venule na licu, Spajder (paukoliki) kapilari, kao i prošireni kapilari i venule na nogama.

Lasersko uklanjanje proširenih kapilara
Prošireni kapilari na obrazima, nosu i drugim djelovima lica i tijela su veoma čest estetski problem. Korišćenjem Yag - Candela Gentle Max Pro lasera oni se uspješno zatvaraju čak i posle prvog tretmana. Nekada je za postizanje optimalnih rezultata potrebno uraditi 2-3 tretmana, u razmacima od 4-6 nedjelja. Na mjestu tretiranog kapilara može biti prisutno crvenilo i blagi otok u trajanju od nekoliko sati do 2 dana. Uspješno se laserom uklanjaju i paukoliki kapilari – Spajder, hemangiomi, venule i kapilari na tijelu i nogama.

Lasersko uklanjanje kapilara na nogama
Prošireni kapilari na nogama su linearna i paukolika proširenja kapilara, venula i arteriola koji se javljaju kod oko 35% žena. Sklerozacija je najuspješniji metod liječenja većih kapilara na nogama, a našim laserom se veoma uspješno mogu ukloniti manji kapilari, promjera 0,05-0,5mm. Neki kapilari se mogu potpuno zatvoriti čak i nakon prvog tretmana. Neželjeni efekti koji se mogu javiti jesu bol, zapaljenje i prolazno povećanje vidljivosti kapilara. U nekim slučajevima može se pojaviti hiperpigmentacija u trajanju do 6 nedjelja. Nije potrebna kompresija noge nakon tretmana laserom, ali je preporučljivo izbjegavanje izlaganja suncu u narednih 2 mjeseca.

Kakva je priprema potrebna za laserski tretman uklanjanja kapilara?
Apsolutno je važno da koža prije laserskog tretmana nije osunčana, jer se smanjuje efikasnost  i povećava rizik neželjenih reakcija na koži. Potrebno je izbjegavati izlaganje suncu 6 nedjelja prije tretmana. Savjetuje se prestanak uzimanja  Aspirina, Ibuprofena i sličnih antireumatika sedam dana prije tretmana, kako bi se izbjegla pojava modrica. Takodje, obustaviti konzumiranje alkoholnih pića i nanošenje krema sa retinoidima i glikolnom kisjelinom dva dana prije tretmana. Dvije nedjelje prije tretmana ne uzimati vitamin E, ginseng, đumbir, beli luk, ehinaceu.

Kako koža izgleda nakon tretmana uklanjanja kapilara?
Laserom tretirana mjesta na koži poprimaju crvenkastu boju, može se pojaviti blagi otok poput opekotina od sunca u trajanju od nekoliko sati do 2 dana. Ponekad male površine kože mogu poprimiti ljubičastu ili plavu boju, poput modrica, koja se povlači za oko nedelju dana. Koža se može prekriti šminkom nakon 24h posle tretmana. Strogo se zabranjuje izlaganje suncu mjesec dana nakon tretmana i potrebno je koristiti kreme sa zaštitnim faktorima spf > 30, kako bi se spriječila pojava hiperpigmentacije.

Lasersko podmlađivanje kože

1. Tretiranje vena laserskim putem ili pulsirajućim svjetlom
- Tzv. pauk vene na koži su česte na nogama i licu, a sada ovim vidom liječenja laser može riješiti vene bez uticaja na okolnu kožu. Ovo je bezbolan način uklanjanja crvenih kapilara sa kože tijela.

2. Uklanjanje tzv. fleka starosti i tretman pigmenta
- Gentle Max laser može ukloniti neželjene smeđe mrlje za koje ste mislili da će ostati na Vašoj koži. Laserskim tretmanom možete se ih se riješiti zauvjek. Koža će izgledati ljepša nego prije i učiniti da se osjećate i izgledate bolje. Ovaj tretman se može izvoditi bilo gdje na tijelu, najčešće područja oštećenja od sunca uključuju ruke, lice, prsa i leđa.

RADIOTALASI

U Medical Centru Budva takođe vršimo i radiotalasno skidanje virusnih bradavica, fibroma i keratoza na koži.

Radiotalasi predstavljaju radiohiruršku metodu uklanjanja promjena sa kože ili sluzokože.

Intervencija traje kratko (najčešće nekoliko sekundi), bez ili sa minimalnim krvarenjem, ne zahtijeva stavljanje šavova i previjanje posle intervencije.

 

 

 

Pozovite nas na +382 33 687 227, +382 68 331 333Zakaži pregled