Šta je to Mezoterapija?

Mezoterapija je medicinski metod veoma popularan u svijetu. To je procedura u kojoj se aktivne ljekovite i vrlo efikasne supstance direktno ubrizgavaju u mezoderm (srednji sloj kože) koristeći mikro igle. Kokteli se ubrizgavaju po svjetski priznatim protokolima. Mezoterapija (mezoporacija) je neinvazivna estetsko-medicinska procedura kojom je moguće preko kože, bez igle, unijeti aktivne supstance direktno u ćeliju uz pomoć radio-talasa specifičnih karakteristika. Ova metoda je odobrena od strane FDA kao alternativa injekcijama.
Tretmani mezoterapije su brzi, bezbolni i bezbjedni, a rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana.

Efekti Mezoterapije

  • Liječenje celulita, mršavljenje i oblikovanje tijela.
  • Podmlađivanje i zatezanje kože lica.
  • Za podbradak, za tamne kolutove i kesice oko očiju, protiv gubitka kose kod žena i muškaraca.

Opis tretmana mezoterapije

Sam tretman mezoterapije je prijatan, bezbolan i bez perioda potrebnog za oporavak. U Budva Medical Centru koristimo aparat Excellderm-Pro. Ovo je aparat najnovije generacije čiji se princip rada zasniva na primjeni netermogene monopolarne radiofrekvencije u cilju unošenja aktivnih supstanci u kožu bez bola, podliva i rizika od infekcije. Ove tretmane kombinujemo sa mikrodermoabrazijom koja prethodi samoj proceduri mezoterapije. Takođe se preporučuje kombinovanje mezoterapije sa tripolar radiofrekvencom i triactive aparatom (vakuum + diodni laser) kao i rejuvenacija kratkopulsnim i dugopulsnim ND YAG laserom.
U tretmanima mezoterapije koristimo proizvode kompanije Aesthetic Dermal, gotove koktele ili kombinaciju pojedinačnih ampuliranih formi po protokolima u zavisnosti od indikacije.

 Mezoterapiju (Zak Le Cose) u Medical Centar Budva obavlja Dr. Spec. Vanja Banićević.

Pozovite nas na +382 33 687 227, +382 68 331 333Zakaži pregled