Derma roler je revolucionarno medicinsko sredstvo koje mikro ubodima pravi put za unos aktivnih supstanci i stimuliše ćelijsku proliferaciju. Ćelisko umnožavanje rezultuje formiranjem novih slojeva elstičnih i fibroznih vlakana, kao i stvaranjem novih kapilara tj. bolje ishranjenosti tkiva. Terapija derma rolerom se takože naziva i Scar Reduction Therapy (SRT) & Collagen Induction Therapy (CIT).

Ožiljcima, borama, strijama i neujednačenoj koži zajednički je – nedostatak kolagena.

Derma roler stimulira proliferaciju kolagena u fibroblastima, ćelijama koje su zaslužne za proizvodnju materija neophodnih u zarastanju kože i na taj način podstiče prirodne procese samoliječenja i samozacjeljivanja kože. Iako je to vrlo složen proces našeg organizma, vrlo ga je jednostavno razumjeti; naš organizam reaguje na prodor mikro-iglica kao što bi reagovao na sva oštećenja kože. Prodor profesionalnih mikro-iglica nervnim receptorima daje informaciju da je došlo do ozljede kože. Kako su u pitanju vrlo sitne mikro iglice ne dolazi do stvarnog oštećenja tkiva, ali nervi ipak šalju električne impulse koji okidaju početak procesa zarastanja i time pojačane proizvodnje kolagena i elastina. Zadatak fibroblasta je 'migriranje' do tačke gde treba 'zatvoriti ozledu'. Nova, višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova se reakcija tijela naziva neokolageneza.

Takođe, ovaj postupak stimuliše endotelijalne ćelije koje pokrivaju naše krvne sudove, posebno kapilare, pa koža biva kvalitetnije snabdevena krvlju, a time i hranjivim materijama i kiseonikom, a ta se reakcija naziva neoangiogeneza.

Kada se koristi ?

DERMA ROLEROM SE PRIRODNO PODMLAĐUJE KOŽA I POSTIŽE SE ZNAČAJAN EFEKAT KOD TRETIRANJA:

- Ožiljaka od akni
- Hronološki i suncem oštećene kože
- Linija i bora na licu, vratu, dekolteu, nadlanicama..
- Strija

Terapija derma rolerom predstavlja sofisticiranu mikrohirušku proceduru koja stimuliše prirodnu i sigurnu  regeneraciju i reparaciju, stvarajući nježniji, ujednačeniji, zdraviji i mlađi izgled kože. Za svakog pacijenta se koristi nov derma roler. Nije dozvoljena upotreba istog derma rolera za više pacijenata. Tretman nije bolan jer se koristi površni anestetik. Odmah nakon tretmana može se javiti crvenilo tretirane regije koje prolazi u narednih 1-2h.  Nije neophodno odlagati poslovne i socijalne obaveze nakon ovog  tretmana. Ovaj tretman se ne preporučuje osobama oboljelim od karcinoma kože, herpes simplexa, koji su primali hemoterapiju, radioterapiju kože, koji su pod terapijom kortikosteroida  ili imaju sklonost pojavljivanja keloida. Plan o broju potrebnih tretmana, kao i o njezi posle tretmana ljekar individualno dogovara sa pacijentom.

Pozovite nas na +382 33 687 227, +382 68 331 333Zakaži pregled