Kiseonik piling

Piling kiseonikom je savremeni koncept njege kože čijom se primjenom u kožu ubacuje 100% čist kiseonik

Kiseonik je elemenat bez koga nema života. Metabolizam ćelija, ćelijski rast i reprodukcija, kako u čitavom organizmu, tako i u ćelijama kože se ne mogu odigravati bez prisustva kiseonika.

Sistem kojim se sprovodi ovaj piling koristi fiziološki rastvor i medicinski kiseonik pod visokim pritiskom, pri čemu dolazi do formiranja vodenih kapi veličine od 5 do 100 mikrona u kojima je smješten stopostotni medicinski kiseonik. Ove kapi bivaju usmjerene na površinu kože, otvarajući pore i vršeći nježnu mikrodermoabraziju. Na koži dolazi do blage eksfolijacije (ljuštenja kože), stimuliše se cirkulacija, podstiče limfna drenaža. Čist kiseonik prodire u dublje slojeve kože, oporavljajući svaku ćeliju i podstičući sintezu kolagena, što rezultuje podmladjivanjem kože.

Prednosti ovog savremenog tretmana su kratko vrijeme trajanja, efekat koji se uočava već nakon prvog izvođenja, nema neželjenih efekata u smislu crvenila ili fleka, niti zahtijeva period oporavka nakon tretmana. Pogodan je za sve tipove kože, čak i najosjetljivije i može se raditi preko cijele godine, s obzirom na to da ne postoji preosjetljivost na sunce. Nema kontraindikacija i mogu ga raditi čak i trudnice. Veoma je popularan u Holivudu gde ga holivudske zvijezde sprovode 24 sata prije snimanja ili izlazaka.

Kiseonik pilingom djeluje na ublažavanje sitnih bora i fleka na licu, utiče na podmlađivanje kože, a izuzetne rezultate daje i u liječenju akni.

Broj tretmana zavisi od toga koje stanje tretiramo i šta želimo da postignemo. Tretmani se mogu izvoditi jednom nedeljno ili jednom mjesečno, u zavisnoti od stanja kože, što određuje i sprovodi dermatolog.

Pozovite nas na +382 33 687 227, +382 68 331 333Zakaži pregled