KAKO RADI SHOCKWAVE

Anticelulit terapija akustičnim talasima, Shockwave terapeutskim aparatom, koristi kinetičku energiju, koja se posebnom tehnologijom pretvara u akustični talas velikog pritiska, za tretiranje dva najveća uzroka za pojavu celulita kod žena: fibrozu vezivnog tkiva oko koje se gomilaju masne naslage i protruziju masnoće u donje slojeve dermisa.

Akustični shockwave talasi izazivaju vibriranje vezivnog tkiva u području koje se tretira, oni pospješuju izgled kože tako što utiču na to da se vezivno tkivo isteže i poveća svoju elastičnost. U 90 % slučajeva povećanje elastičnosti kože nastavlja se i do tri mjeseca nakon što se završi sa tretmanom.

Akustični shockwave talasi takođe povećavaju vaskularizaciju kože, osiguravajući na taj način bolju razmjenu materija sa vezivnim tkivom. Pod uticajem akustičnih talasa dolazi do procesa koji podstiču prirodnu reakciju lučenja supstanci koje potpomažu opravak tkiva. Dolazi do fibroplastične proliferacije, procesa koji se javlja prilikom zarastanja rana i stvaranja novog tkiva, a stvara se i novi ojačani lanac kolagena koji se raspoređuje u gornje i donje slojeve kože, čineći je glatkom, čvršćom i zategnutijom.

U kratkim crtama terapija akustičnim shockwave talasima utiče na vezivno tkivo tako da koža postaje čvršća i glađa; utiče na neovaskularizaciju kože i pospješuje cirkulatornu razmjenu materija, čiji nedostatak predstavlja jedan od glavih uzroka stvaranja celulita; pospješuje i stvaranje kolagena što kožu čini elastičnijom i čvršćom, a vezivno tkivo postaje elastično tako da se gubi efekat narandžine kore na koži.

AWT – Acoustic Wave Therapy predstavlja zlatni standard u estetskoj i kožmetičkoj anti-aging medicini! Terapija akustičnim talasima AWT se izvodi pomoću radialnog d-actor seta koji koristi akustične talase visoke frekfence do 5 bara koji prodiru u estetski i funkcionalno izmijenjeno tkivo u vidu visoko frekventnih pulseva.

Indikacije za primjenu AWT

  • Tretman celulita
  • Smanjenje obima
  • Tretman strija
  • Limfna drenaža
  • Učvršćivanje kože
  • Wellness masaža


Naime, AWT terapija akustičnim talasima koristi postojeću sposobnost organizma za regeneraciju kako bi se učvrstilo tkivo i započeo proces potrošnje masnih zaliha.

Kada celulit postigne napredni patološki nivo, limfni vaskularni sistem više nije u mogućnosti da vrati dovoljnu količinu molekula proteina i kataboličkih proizvoda iz intersticijskog prostora u venski sistem što dovodi do fibroziteta i mijenjanja svojstva tkiva.

Ova snažna mehanička stimulacija, proizvedena samim talasima, transformiše se u hemijsku aktivnost i rezultira povećanje propustljivosti ćelijske membrane, poboljšava se krvni protok u svim nivoima tkiva.

Pacijenti sa celulitom često imaju hipotonične posturalne mišiće i opuštenu kožu. U ovim slučajevima se koristi i vibrirajući tretman kako bi se osigurala dodatna misićna stimulacija. Povećana muskularna krvna cirkulacija doprinosi stvaranju adenozin trifosfata obogaćenim energijom iz aktivnog ćelijskog metabolizma i stvaraju se nova mišićna vlakna i jačanje mišića.

AWT talasi se aplikuju u tkivo da stimulišu ćelije. Tako se povećava propustljivost ćelijske membrane, a slobodne masne kiseline i glicerol se oslobađaju iz ćelije. Metabolički proizvodi se akumuliraju u međućelijskom prostoru i uklanjaju se putem limfnog i krvnog sistema. Savjetuje se određeni režim ishrane i fizička aktivnost. Omogućava 2.5 do 7 cm smanjenje obima.

 

Pozovite nas na +382 33 687 227, +382 68 331 333Zakaži pregled