Na kojim delovima tela se lipoliza najčešće primenjuje?

Lipolizu najčešće koristimo na delovima tela koji se upornim vežbanjem ili dijetom ne mogu adekvatno oblikovati. U najvećem broju slučajeva metoda se primanjuje na butinama, stomaku, bokovma, zadnjici i podbradku.

Koje se supstance koriste prilikom tretmana?

Supstance koje se koriste za tretman lipolize su 5% Phosphatydil cholin i Dezoksipholat, enzimi koji se već duži niz godina koriste venskim putem kod podsticanja jetre na čišćenje krvi od masnoća, kao i kod prevencije masne embolije. Prilikom primene, aktivne supstance dovode do pucanja membrane masnih ćelija u tretiranoj zoni i do izlivanja njihovog sadržaja u okolno tkivo. Odatle se na prirodan način, putem krvotoka, masnoće transportuju do jetre i bivaju izbačene iz našeg organizma. Potrebno je naglasiti da se ovim postupkom ne menja nivo  holesterola i triglicerida u krvi.

Od kada je tretman lipolizom u upotrebi?

Navedene aktivne supstance se sa velikim uspehom još od 1995. godine koriste u estetskoj medicini za preoblikovanje lica i tela.

Kako izgleda tretman lipolize?

Tretman lipolize se sastoji iz aplikacije lipolitika (fosfatidilholina i dezoksiholata) mikroinjekcijama direktno u masno tkivo tretirane regije. Postupak same aplikacije lipolitika je bezbolan ali se nakon 15 minuta od aplikacije razvija osećaj peckanja, crvenilo i otok tretirane regije. Nakon dva sata nestaje crvenilo i bol a otok moze tajati i do dve nedelje nakon završetka tretmana. Narednih 6 do 8 nedelja postoji osetljivost pri pritisku na tretirano masno tkivo. Efekat tretmana se posmatra nakon jednog meseca od aplikacije a krajnji efekat je nakon dva meseca.

Koliko traje tretman lipolize?

Tretman lipolize traje 20 do 30minuta i omogućava vraćanje uobičajenim dnevnim aktivnostima odmah nakon intervencije.

Postoje li prednosti lipolize u odnosu na liposukciju?

Da. Prednost lipolize u odnosu na liposukciju je u nemogućnosti nastajanja neravnina na tretiranim delovima tela i fibroze, ukoliko se adekvatno aplikuje lipolitik.

Koliko tretmana je potrebno?

Jedna regija se tretira sa 3 do 4 tretmana do postizanja željenog efekta. Proces razgradnje masnih ćelija je spor a lipolitik deluje na kožu tako da je i dodatno učvršćuje i ne dozvoljava nastanak viška kože nakon topljenja masnih naslaga. U zavisnosti od količine masnog tkiva na telu pacijenta nekada je dovoljan i samo jedan tretman.

Postoje li neke komplikacije tokom ili posle tretmana?

Tokom tretmana mogu nastati modrice pa se savetuje pauza u uzimanju sredstava koje razredjuju krv, poput Andola, Acetisala, Ginko bilobe, Vitamina E. Pojava bolnih čvorića je uobičajena i prolazna a posledica je razvijanja upalnog procesa pri razgradnji masti.

Tri dana nakon tretmana može se početi sa masažama i uobičajenim vežbanjem. Preporučuje se unošenje od 1,5 do 2 litra tečnosti dnevno.

Da li je efekat tretmana lipolizom trajan?

Efekat je trajan kod osoba koje ne povećavaju kilograme. U obimu se gubi od 1 do 10cm u zavisnosti od regije koja je tretirana. Oko 6% populacije ne reaguje adekvatno na fosfatidilholin pa je kod ovih pacijenata efekat manji. Lipoliza nije metoda kojom se gube kilogrami. Razlika u težini pre i posle tretmana lipolizom je gotovo identična, ako osoba nije na restriktivnoj dijeti.

Osobama alergičnim na soju i vitamin B ne preporučuju se tretmani lipolize.

Pozovite nas na +382 33 687 227, +382 68 331 333Zakaži pregled